Een koe is ook een professional!

0-koeien%20(5)

Welkom bij #Loeigoed!, blog over Boer Baas en zijn professionals!

Er bestaan veel verhalen en (wetenschappelijk-achtige) theorieën over management en leiderschap. “Een koe is ook een professional” is zo’n metafoor en gaat over boeren en beesten. Maar, (heel) misschien lees je er ook wel hele andere dingen?

Net als in andere metaforen is er een grens waar de overeenkomst ophoudt: is iedere koe een professional? Jazeker, absoluut! Is iedere professional dan ook een koe? Nee, beslist niet! Tenzij je het zelf laat gebeuren misschien, want een kuddedier ben je al heel snel…

De koeien van Boer Baas leveren samen meer dan 1 miljoen liter melk per jaar. En laat ik je vertellen, hoezeer Boer Baas ook zijn best doet om dat zelf te produceren, 1 miljoen liter doet-ie zijn dames niet na. Ook geen 100 liter, zelfs 1 liter melk leveren lukt hem nog niet!

Deze koeien hebben een competentie die hun baas niet heeft – ze kunnen iets dat hun baas niet kan. Het zijn dus professionals! En toch… De invloed en bijdrage van Boer Baas maakt wel vaak het verschil. Zijn besluiten hebben meestal kleine gevolgen, maar zijn soms ook heel ingrijpend. Is dat herkenbaar voor veel professionals en hun bazen?!

De situaties in de columns zijn uit het (boeren)leven gegrepen. Ik hoop dat je ervan geniet en je laat inspireren. Veel plezier en ik lees/hoor graag wat je ervan vindt!

Zie ook RattenHerman, Retegoed en #Loeigoed!

t-shirt 40jaar -klein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s