Obstipatie

vertragingBij Boer Baas in het bedrijf produceren de professionals een onophoudelijke, eindeloze stroom shit. Het is inherent aan het werk(en) bij Boer Baas; ze spuien iedere dag shit. Daarom heeft hij een oplossing gezocht om ermee om te gaan. Da’s gelukt, zie Retegoed en Shitcultuur. Zo komt Boer Baas nu op een lucratieve manier van de shit af! Mooi, voor Boer Baas, goed gedaan.

Alleen zitten zijn professionals nog wel steeds volop in elkaars shit. Want iedere dag weer, op uiteenlopende momenten en verschillende plaatsen, door het hele gebouw; er is altijd wel een collega-professional die haar shit eruit gooit. Buiten in het veld valt dat niet zo heel erg op -ruimte genoeg- maar binnen in het bedrijf, vlak bij elkaar, des te meer. Daar is al heel snel duidelijk dat er ergens een professional haar shit staat te lozen. Dat hoor je: een bijna doorlopend spetterend geklater van professionals die, midden in een groep collega’s, hun shit uiten. En je kunt het ook zien: op dat moment ontstaat bij Boer Baas op de werkvloer een kleine opstopping en een oploopje van collega’s die gedwongen de shit moeten aanhoren en aanzien. Totdat diegene klaar is met haar shit uit te venten, dan komt iedereen weer in beweging en gaat verder waar ze was gebleven. Heel kort maar, totdat een nieuwe professional begint om haar shit te uiten en dan zelf haar collega’s ermee lastigvalt.

En als er zich ‘ns eentje beklaagt over het ongegeneerde uitventen van de shit (“boehh!”), wordt dat door de anderen tegengesproken (“boehh!”). Wat voor de een oplucht, is voor de ander een smet op het werk. Al die shit… Om nog maar te zwijgen over het oneindige gezeik!

Zie ook Herrie in de kudde, Retegoed en Shitcultuur

Advertenties

5 gedachten over “Obstipatie

  1. Luc

    wellicht is het een idee om de professionals eens wat anders te eten te geven, en dan te kijken of dat meer of minder shit geeft. Zoals Lean gras of SWW brok?

  2. Pingback: Verander DNA | #Loeigoed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s