Glazen plafond

imagesY0UPN68MSoms hè, lijkt het net alsof Boer Baas een heel modern bedrijf heeft. In de afgelopen jaren heeft hij dan ook vrij veel veranderd en meegemaakt. Hij heeft bijna de hele productie geautomatiseerd en volledig 7×24 voor de professionals beschikbaar gemaakt. Zo kunnen ze nu in hun eigen tempo hun resultaten opleveren. Er zijn ruime kantoortuinen en (nog veel belangrijker) Boer Baas geeft zijn professionals zoveel mogelijk ruimte in het werkveld om te bewegen en te herkauwen, zodat de productiekwaliteit steeds beter wordt. Naast de productiebijdrage is ook altijd alle shit van de professionals welkom (zie Shitcultuur) en wanneer het nodig is zorgt Boer Baas op een intieme en aansprekende manier voor een stukje organisatieontwikkeling (zie Herman).

Boer Baas is ook een hele prettige baas. Met een hele moderne visie op maximaal rendement halen uit de beschikbare middelen. Of soms te investeren in nieuwe, andere middelen en ontwikkelingen omdat daarmee het rendement heel veel verbetert. Met oog voor alle aspecten en belanghebbenden van het bedrijf en in de branche (zie Retegoed).

Alleen emancipatie… da’s nog ff niet zo’n sterk punt van Boer Baas. Terwijl bij uitstek de feminiene kwaliteiten van de professionals de basis zijn voor de productiecapaciteit van het bedrijf, is het nog geen enkele professional gelukt om vanuit de productie door te groeien naar de directie! Hoe goed ze ook hun werk doen, meer dan inhoudelijke groei zit er voor de professionals niet in. Zelfs niet in het (ge)modern(iseerd)e bedrijf van Boer Baas.

Zie ook Het beste paar in de stal.

images1

4 gedachten over “Glazen plafond

  1. Luc

    Het is een glazen plafond, het zijn gewoon twee andere werelden. Boer Baas denkt wel dat ie de Baas is, maar hij is geen onderdeel van de kudde. Die heeft zijn eigen pikorde. En aan de andere kant: er is geen koe die aan tafel zit bij Boer Baas…

Plaats een reactie