Gemor en geroddel

logo_newDe professionals zijn ontevreden en dat laten deze dames luid en duidelijk horen ook: “Boehh, BOEHH, boe!” Er wordt volop geroddeld, in steeds wisselende, kleine groepen. “Zij daar…” “en dan doet ze…” “terwijl zij van daarnaast dan…” De rest van de groep stemt in: “Boehh, BOEHH, boe!”

Her en der ontstaan opstootjes op de werkvloer – kleine botsingen tussen de professionals. Iedereen ziet het, maar niemand lijkt een manier te weten hoe dit op te lossen is en dus blijft de onrust voortduren. De volgende roddel is geboren, eentje waar in alle groepen dezelfde mening heerst: “dit kan zo niet langer!” “Waarom grijpt er niemand in?” “Boehh, BOEHH, boe!”

Het geroddel gaat verder. Sinds de automatisering zien ze de baas bijna nooit meer op de dramaqueenwerkvloer. Maar moeten ze “dan echt alles zelf doen?” “Dacht het niet, dit is een klus voor de baas” en niet van hen. Maar “die ziet natuurlijk weer niks, hij ziet tenslotte nooit geeneens niks niet?!?” De professionals vatten het nogal persoonlijk op, alsof alleen zijzelf nog verstand hebben van het werk en werken! Op onderdelen lopen de meningen nog wel wat uiteen, maar het komt erop neer dat precies dat ene waar Boer Baas goed voor is, orde handhaven en de rust bewaken, dat-ie dat nou net (weer…) niet doet. “Boehh, BOEHH, boe!”

Tot op zeker moment… Boer Baas ingrijpt! Het is onduidelijk hoe hij nou tot de conclusie is gekomen dat hij aan zet is – was het tijdens een toevallige ronde over de werkvloer, of heeft hij via z’n managementdashboard gezien dat het niet klopt? Feit is dat hij wat aan de situatie doet. Er komen nieuwe kaders en een andere teamsamenstelling. Boer Baas selecteert een deel van de disfunctionerende ploeg en zet die apart.

Veni, vidi, vici, problemen opgelost. De rust keert terug op de werkvloer. Vraag is of het wat uitmaakt voor de professionals, hun mening blijkt nl. ongewijzigd: “Boehh, BOEHH, boe!”

8.koeien-op-een-rij

Een gedachte over “Gemor en geroddel

  1. Luc

    Volgens mij grijpt Boer Baas zo laat in omdat hij eerst dacht dat BOEH! betekent dat hij het goed doet. Kwestie van een andere taal van managers en professionals?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s